728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Вижте как асфалтират трасето между Боаза и Дерманци на Хемус (видео)

В 51,5-километровата отсечка ще има различни по вид големи транспортни съоръжения – виадукти, мостове, надлези и подлези.

Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на АМ Хемус в участъка от Боаза до пътен възел „Дерманци“, при пресичането с третокласния път ІІІ-307 Луковит – Угърчин.

В момента в участъка между Боаза и пресичането с пътя Плевен – Ловеч, което е обособено в три участъка, се извършват изкопи и насипи, работи се по големите съоръжения. В 51,5-километровата отсечка ще има различни по вид големи транспортни съоръжения – виадукти, мостове, надлези и подлези.

Държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, на което е възложено изграждането на магистралата, работи с пълна мобилизация. На много места в участък 1 е подготвена основата за стартиране на асфалтови работи, а където е възможно и в зависимост от метеорологичните условия се полагат и първите асфалтови пластове от бъдещото пътно платно на автомагистралата.

Прочети още:
Следете трафика на границата ни с Гърция (Кулата-Промахон) с нова уеб камера

Напредва строителството и в 16,3 км участък между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ на територията на областите Шумен и Търговище. Очаква се отсечката да бъде завършена през първото шестмесечие на 2021 г.

Цялостното изграждане на АМ Хемус до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация.

Автомагистралата ще свързва София с Варна и ще дублира първокласните пътища Е70 от Варна до Шумен, Е772 от Шумен до Ябланица и Е83 от Ябланица до София.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *