728 x 90

Хибридните Ford Puma и Fiesta получиха 7-степенен автоматик с два съединителя

7-степенната автоматична скоростна кутия предлага ръчен избор на предавка посредством пера зад волана за модели Puma ST-Line X и ST-Line Vignale.

Ford представя опция за нова 7-степенна автоматична скоростна кутия за електрифицираните си EcoBoost Hybrid автомобили. Кутията с два съединителя ще се предлага за 1.0-литровия EcoBoost Hybrid на Puma и Fiesta.

Ford казва, че трансмисията може да направи шофирането по-малко уморително – особено при градско шофиране и в условията на често спиране и потегляне. В допълнение, бързите, безпроблемни превключвания на предавките допълват електрически усилената производителност на хибридния задвижващ механизъм, за да подобрят допълнително удоволствието от шофирането.

Технологията EcoBoost Hybrid на Ford използва задвижван от ремък интегриран стартер / генератор (BISG), за да възстанови енергията, която обикновено се губи по време на спиране и паркиране, зареждайки 48-волтова литиево-йонна батерия.

Интегрираният стартер / генератор (BISG) действа и като задвижващ механизъм, взаимодействайки си с двигателя, за да осигури помощ при въртящия момент, която може да подобри горивната ефективност или производителност, в зависимост от стила на шофиране.

Ford изтъква следните предимства на новия 7-степенен автоматик:

  • Ускорението за Puma 1.0 л EcoBoost Hybrid 125 к.с. със седемстепенна автоматична система е подобрено с почти 4% в сравнение с нехибридния вариант
  • Puma с 1.0-литров EcoBoost Hybrid 155 к.с. и седемстепенна автоматична ускорява от 0-100 км/ч за 8.7 секунди
  • В режим Sport Drive, автоматичната скоростна кутия Puma EcoBoost Hybrid държи по-ниски предавки за по-спортни реакции
  • Тройното превключване надолу позволява по-бързо изпреварване, когато водачите поискат максимално ускорение
  • Седемстепенната автоматична скоростна кутия предлага ръчен избор на предавка посредством пера зад волана за модели Puma ST-Line X и ST-Line Vignale
  • Очаква се Puma EcoBoost Hybrid и Fiesta EcoBoost Hybrid със 7-степенен автоматик да подобрят емисиите на CO2 с над 5% в сравнение с 1.0-литровия бензинов еквивалент EcoBoost (WLTP).
  • 7-степенната автоматична скоростна кутия може да помогне на хибридния двигател да поддържа оптимални обороти за ефективност

„Добавянето на нови възможности с нашата 7-степенна автоматична скоростна кутия за EcoBoost Hybrid е още една стъпка в мисията ни да направим електрификацията достъпна за всички наши клиенти,“ коментира Роланд де Вард, Генерален мениджър леки автомобили, Ford Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт