728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Ford в Европа: само PHEV и EV от 2026 година

До края на десетилетието пък, марката ще премине изцяло към коли, задвижвани от ток.

Европейското подразделение на Ford обяви обновения си план за преминаване към електрическа енергия. От Синия овал ще продават само чисто електрически и плъг-ин хибридни коли в Европа от 2026 година.

До края на десетилетието пък, марката ще премине изцяло към коли, задвижвани от ток. На практика това означава, че моделите като Focus и Fiesta ще останат без ДВГ само след няколко години.

Що се отнася до Mondeo, моделът се очаква да получи ново поколение по-късно тази година. Возилото ще се превърне в повдигнато хибридно комби, а ако има наследник, то той ще премине изцяло на ток.

Плановете по отношение на лекотоварните автомобили са сходни, но преминаването към пълна електрификация ще е малко по-забавено. До 2030 година Ford очаква 2/3 от проажбите в този сегмент да са от PHEV и ЕV автомобили.

От 2024 година семейството на Transit ще се предлага с плъг-ин хибридни и изцяло електрически задвижващи системи. По това време все още ще се продават и дизелови двигатели за тези модели.

За да ускори процесите, Ford ще инвестира над един милиард долара в завода си в Кьолн. Фабриката ще получи името Ford Cologne Electrification Center и ще отговаря за основна част от електромобилите на марката за Европа.

Прочети още:
Rimac Nevera дебютира с 1914 к.с. и веднага подобри рекорда на четвърт миля (видео)

„Успешно преструктурирахме Ford of Europe и се върнахме към рентабилността през четвъртото тримесечие на 2020 г. Сега се зареждаме за изцяло електрическото бъдеще в Европа с изразителни нови превозни средства и свързано с клиентите изживяване от световна класа“, каза Стюарт Роули, президент, Ford за Европа. „Очакваме да продължим силната си инерция през тази година в Европа и да постигнем целта си от шест процента марж на EBIT като част от плана на Ford за възраждане на глобалните ни автомобилни операции.“

„Днешното ни съобщение за трансформиране на нашето съоръжение в Кьолн, домът на нашата дейност в Германия от 90 години, е едно от най-значимите, които Ford е правил в продължение на едно поколение. Това подчертава ангажимента ни към Европа и модерното бъдеще с електрически превозни средства в основата на нашата стратегия за растеж “, каза Роули.

„Решението да се превърне производствената и развойна площадка в Кьолн в центъра за електронна мобилност на Ford в Европа е важен сигнал за цялата работна сила“, добавя Мартин Хениг, председател на Общия съвет на работниците на Ford-Werke GmbH. „Той предлага дългосрочна перспектива за нашите служители и в същото време ги насърчава да помогнат за оформянето на това електрическо бъдеще.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *