728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Появи се онлайн подписка срещу еко стикерите

Малко по-рано този месец най-накрая в сила влязоха т.нар. еко стикери. По темата говорихме много пъти, като засегнахме на практика всички възможни въпроси. Категоризирането на автомобили в България спрямо техните реални показатели за вредни емисии вече е в ход, а не липсва и сериозен отпор от страна на потребителите. Попаднахме на онлайн подписка, която е

Малко по-рано този месец най-накрая в сила влязоха т.нар. еко стикери. По темата говорихме много пъти, като засегнахме на практика всички възможни въпроси. Категоризирането на автомобили в България спрямо техните реални показатели за вредни емисии вече е в ход, а не липсва и сериозен отпор от страна на потребителите.

Попаднахме на онлайн подписка, която е в подкрепа на премахването на въпросните еко стикери. Можете да видите въпросната петиция на този линк, а по-долу публикуваме нейния текст без редакторска намеса. До момента на писане на тази статия има регистрирани 979 подписа в петицията.

„Честито ново дране!! 

От 12 юли в България ще влязат в сила съвсем нови стикери за технически преглед на автомобилите.  

Всеки един такъв знак ще съдържа интегриран чип, който ще носи пълна информация за автомобила. И една малка подробност. Стикерът ще е хартиен, т.е ще се отпечатва.  

За тази иновация всички ние ще плащаме по още пет лева над новата цена на ГТП. А пък държавата ще плаща за отпечатването на всеки стикер по 20 лв.  

Обществената поръчка за отпечтването на хартиените екостикери с холограма и чип ще струва на всички нас – българските данъкоплатци приблизително около 300 млн. лева.  

Прочети още:
Следете трафика на границата ни с Гърция (Кулата-Промахон) с нова уеб камера

Неофициално вече се знае, че победителят в конкурса е печатница, чийто собственик е кандидат за депутат от БСП за пети мандат.  

Задайте си въпроса дали този опозиционер ще се осмели да защити обществения интерес, ще посмее ли да атакува управляващите преди, по време на кампанията или след кампанията? Ще се съгласи ли да загуби 300 млн. лева?  

Ние се питаме, но питаме и вас. Съгласни ли сте да ви бръкнат в джоба още веднъж за някакъв ненужен хартиен стикер, който спокойно може да бъде заменен от електронен регистър?   

Подписвайки тази петиция вие изразявате несъгласието си с въвеждането на новия еко стикер за технически преглед и се обявявате против подаръка от 300 млн. лв. – наши пари, който управляващите ще връчат на уж опозицията, за да е тя нахранена, доволна и мълчалива още 4 години! „

47 коментари

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

47 Коментари

 • Жан
  юли 23, 2021, 09:35

  Кой я измисли тази простотия.Е.С.ми е дал евро 6 а супер стикера ще бъде 4. Поредната лапаница за някои депутатчета. За това ли гласуваме.

  Отговор
  • Георги@Жан
   юли 23, 2021, 13:09

   Не съм саагласен с еко стикери те

   Отговор
 • Георги
  юли 22, 2021, 23:32

  Против еко стикерите съм!!!

  Отговор
 • Йордан Георгиев
  юли 22, 2021, 20:37

  Черната чума да ви тръшне ,дано….обирджии мръсни………..

  Отговор
 • Николай Николов
  юли 22, 2021, 19:58

  Не съм съгласен с стикерите

  Отговор
 • Атанас Василев
  юли 22, 2021, 16:51

  Против новите стикери съм.

  Отговор
  • Станислав@Атанас Василев
   юли 22, 2021, 19:18

   Против съм срещу новите Еко стикери. И това са пълни глупости че прегледите са поскъпнали със 5 ЛВ защото във Град Ямбол прегледа е 50 ЛВ

   Отговор
   • Станислав@Станислав
    юли 22, 2021, 19:20

    Против съм срещу новите Еко стикери. И това са пълни глупости че прегледите са поскъпнали със 5 ЛВ защото във Град Ямбол прегледа е 50 ЛВ

    Отговор
    • Ивайло Николов@Станислав
     юли 23, 2021, 14:05

     Пореден пладнешни обир, на тоя покорен нароец

     Отговор
     • Борис Горанов@Ивайло Николов
      юли 23, 2021, 14:36

      Когато при ГТП показателите на колата са на ниво кола с Евро 4 и по добри,а заради годината на производство сервизът не може да даде такъв стикер,за какви Евростикери говорим!!!

      Отговор
     • Ivailo zamfirov@Борис Горанов
      юли 25, 2021, 21:09

      Всичко е за пари.

      Отговор