728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Подобриха рекорда на писта „Дракон“

В неофициална тестова сесия рекордът за най-бърза обиколка около българската писта „Дракон“ беше подобрен. В подготовка за FIA European Hill Climb Cup, Юлиян Телийски записа време от 57.709 секунди. „Още от първото излизане на пистата видях, че имам добро темпо, защото в първия „стинт“ от обиколки падна стария рекорд на трасето, който бе на името

В неофициална тестова сесия рекордът за най-бърза обиколка около българската писта „Дракон“ беше подобрен. В подготовка за FIA European Hill Climb Cup, Юлиян Телийски записа време от 57.709 секунди.

„Още от първото излизане на пистата видях, че имам добро темпо, защото в първия „стинт“ от обиколки падна стария рекорд на трасето, който бе на името на Васко Въжаров. След което решихме да сложим чисто нов комплект сликове, за да видим докъде ще стигнем с времената. Доволен съм от резултата!“, коментира Телийски за Pitlane.TV.

„Не съм идвал за рекорд, тук бях изцяло за да направя тестове преди европейската купа.“

Прочети още:
Кръстиха завой от Нюрбургринг на Сабине Шмитц

Писта „Дракон“ е изградена в началото на 2005 година върху бивше авио летище с площ от 165 000 кв.м. На пистата се провеждат най-различни събития – състезания, клубни събори, тренировки, трак дни, обучения, презентации на автомобили, тийм билдинги, семинари и др.

Огромно предимство на пистата е, че се намира в центъра на страната, на основен път свързващ Южна и Северна България и на 10 км от магистрала Тракия.

Припомняме, че предстои разширяване на пистата, което може да значи, че съвсем скоро трасето й ще бъде променено.

Снимка: Motoclub.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget