728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Мегапорт представи обновена кола и планове за Сезон 2021

Първият старт за екипажа на Мегапорт Рейсинг от новия сезон ще бъде на 17-18 април на Ралиспринт Пещера.

Трикратните рали шампиони на България – Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев, представиха своята подобрена Skoda Fabia Rally 2 Evo пред публика и журналисти на 7 април. Двамата разкриха плановете си за новия сезон по време на тестовете си на писта „Дракон“ – Калояново.

Ангелов и Гаждев разкриха, че състезателната им програма за тази година включва 11 старта, които съчетават състезания от Националния Рали Шампионат и  Балканския Рали Трофей. За четвърта поредна година генерален спонсор на екипажа ще бъде Еуратек ООД – официален вносител на марката Skoda за България.

Първият старт за екипажа на Мегапорт Рейсинг от новия сезон ще бъде на 17-18 април на Ралиспринт Пещера, което ще бъде добра тренировка за предстоящия им старт в ЕСОК Рали Ескишехир в Турция на 24-25 април.

По време на срещата си с журналисти на 7 април, Мирослав Ангелов коментира: “Тази година програмата ни ще обхване Българския рали и Ралиспринт шампионат, както и Балканския рали трофей. За първи път през този сезон ще участваме в макадамови състезания, първи старт от които ще бъде рали Бакъу Румъния. Тази година за първи път ще използваме гуми Pirelli, като първият им тест ще бъде на предстоящия Ралиспринт Пещера.

Приоритет ще ни бъде Балканският рали трофей. Имаме и амбиции за първи старт в кръг от Световния рали шампионат на рали Хърватска. Очаква се труден и непредвидим сезон заради пандемията.”

Състезателният автомобил на Мирослав Ангелов е произведен директно от Skoda Motorsport и разполага с 1.6-литров турбо мотор с мощност от около 280 к.с. Тягата се предава до четирите колела, а общото тегло на машината е малко над 1.2 тона.

Сервизирането на 4-цилиндровия агрегат е планирано за всеки 3000 километра в състезателен режим. Трансмисията е 5-степенна секвенциална. Максималната скорост е около 200 км/ч.

В зависимост от точната спецификация, Skoda Fabia Rally 2 Evo струва между 130 и 150 хиляди евро. Пълните спецификации на автомобила можете да намерите на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *