728 x 90

Продават Dodge Challenger 3.6 с компресор и 550 к.с.

  Днес попаднахме на много интересна находка в родното mobile.bg. Dodge Challenger е един от най-познатите и обичани мъсълкари изобщо, а култът към модела е огромен. В последните години, освен задължителните огромни HEMI V8 мотори, Challenger се предлага и във версия с по-икономичен и по-слаб V6 двигател с мощност от малко над 300 к.с. от обем

  Днес попаднахме на много интересна находка в родното mobile.bg. Dodge Challenger е един от най-познатите и обичани мъсълкари изобщо, а култът към модела е огромен. В последните години, освен задължителните огромни HEMI V8 мотори, Challenger се предлага и във версия с по-икономичен и по-слаб V6 двигател с мощност от малко над 300 к.с. от обем 3.6-литра.

  Made in Bulga-… USA

  Собственикът на конкретната машина е нашенец, който от своя 3.6 мотор е изкарал 550 к.с., благодарение на компресор от тунинг фирмата Ripp. Разбира се, модификациите по колата са екстензивни както под капака, така и по екстериора. Интересното е, че след всички намеси, моделът върви наравно с „големия батко“ 6.4 HEMI V8. При него мощността е малко под 500 к.с., но огромният въртящ момент и двата цилиндъра повече очевидно компенсират разликите. От обявата става ясно, че модификациите са правени на родна почва, но частите са директно от САЩ, което трябва да означава някаква своеобразна гаранция за качество.

  По дрехите посрещат, по двигателя изпращат

  Такъв амбициозен проект от гледна точка на двигател, няма как да се размине и от външни подобрения. Капакът от Hellcat, фейслифт броните, раздутите калници и 20-инчовите джанти загатват солидна мощност. Спойлерът тип „патешка човка“, предполагаме, е любима гледка на загубилите състезание срещу мощния американец. Салонът е силно променен спрямо стандартния за модела, като волана и подлакътника са сменени. Цялостната атмосфера в купето изглежда много по-приятна от заводския вариант с множество твърди пластмаси и евтини материали.

  Цялата обява може да видите тук, а цената в момента на публикуване е 72 000 лв. Не звучи като много лоша сделка, имайки предвид времето, финансите и труда, инвестирани в проекта.

  Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт