728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Dacia получава три нови модела, ще дели платформа с Lada

До 2025 година двете компании ще лансират общо седем нови модела.

Днес Renault обяви плана си за реконструкция на своя бизнес Renaulution, по силата на който промени ще има при всички брандове, контролирани от французите. Между тях е и Dacia, а посоката там е една – развитие и разширяване.

Официално бе съобщено, че Dacia ще получи три нови модела през следващите няколко години. Един от тези автомобили ще бъде от C-сегмента, а най-големият от триото ще бъде нов всъдеход.

Въпросната високопроходима машина се появи в концептуална форма по време на презентацията на Renault. Засега не може да се каже много, но се очаква автомобилът да бъде по-голям от сегашния Duster.

По предварителни данни, разликата в размерите ще бъде осезаема. Дължината на новия автомобил ще бъде 4.6 метра, което е с 28 см повече от Duster в сегашния му вид.

Прочети още:
Hyundai Kona N дебютира скоро като най-спортния кросоувър на марката

Разработката на модела тече в момента, като джипката ще може да използва двугоривни двигатели, както и хибридни задвижващи системи.

Междувременно, Renault обяви, че иска да създаде по-пряка връзка между продуктите на Lada и Dacia. За целта бройката платформи, която двете фирми използват ще бъде намалена от четири на само една.

До 2025 година двете компании ще лансират общо седем нови модела. Освен трите нови представителя на румънците, на първо време ще видим и нов малък модел от Lada.

Renault обещава възраждането на легендарни модели, но без да назовава от коя фирма ще идват те. Това бързо породи спекулации, че може да видим възроден автомобил от миналото на Lada.

Снимка: Motor1.com

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *