Dacia Camion – румънците пускат тежкотоварна машина за само 50 000 евро

Това ще бъде един работен кон, най-вероятно лишен от голяма част от екстрите на далеч по-скъпите предложения в сегмента.

Нов производител иска да разтърси индустрията с тежкотоварни камиони в бъдеще. Dacia Trucks представя новия си модел, Dacia Camion, който трябва да се превърне в най-евтината машина в тази категория.

От дълго време се разпространяват слухове, че компанията, част от групата Renault, би искала да се реорганизира и преди всичко иска да отвори нови бизнес области. На разбираем език: Dacia също иска възможно най-голямото парче от пазара на камиони. Вече доказаният производител на камиони Renault Trucks стои зад амбициозния проект. Камионите от Лион ще бъдат и технологични донори за новата серия Dacia.

Като начало Dacia Trucks иска да атакува в сегмента на камионите за дълги разстояния. Dacia Camion е базиран на Renault Trucks T. Визуалната прилика не може да бъде отречена на пръв поглед, но камионът веднага се разпознава като истинска Dacia. Според дизайнерския отдел, дизайнът на долната предна част е до голяма степен базиран на лекотоварните превозни средства на марката.

Слоганът на стартовия модел „Built to Work“ също подсказва какво ще гони Dacia. Това ще бъде един работен кон, най-вероятно лишен от голяма част от екстрите на далеч по-скъпите предложения в сегмента. Без хром, без излишни украшения, само черни небоядисани брони и едноцветна кабина.

Прочети още:
Лудогорец с нов луксозен автобус - 45 места, 450 к.с. и VIP зона

Но какво се случва под ламарината? „По отношение на основната технология, ние използваме последното поколение Renault Trucks“, казва Жан-Пиер Багет, говорител отделна по технологии и продажби в новосъздадената Dacia Trucks. Клиентите няма да трябва да се справят с по-малко мощност. Едно задвижване 4×2, една кабина, 430 к.с. и всички функции за безопасност, които Renault Trucks предлага. Всички други екстри липсват.

Dacia е много прагматична и тук, както и в автомобилния сегмент. Румънско-френският конгломерат иска 50 000 евро – фиксирана цена, за модела си. Разбира се, както Eurotransport.de съобщава, Dacia Camion може да бъде надграден с малка селекция от екстри, които се предлагат и за Renault Trucks T.

Честит 1 април!

Снимка: Thomas Küppers, Marcus Zimmer

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *