728 x 90

Брийн загина след инцидент по време на тест

  Заводският пилот на Hyundai е издъхнал след удар в стълб в Хърватия Световната рали сцена загуби една от най-усмихнатите и непринудени личности днес. Крейг Брийн почина в резултат на контузиите, които е получил след катастрофа по време на тестовете на Hyundai в Хърватия. Ирландецът е загубил контрол на асфалтовата отсечка между Стари Голубовац и Лобора,

  Заводският пилот на Hyundai е издъхнал след удар в стълб в Хърватия

  Световната рали сцена загуби една от най-усмихнатите и непринудени личности днес. Крейг Брийн почина в резултат на контузиите, които е получил след катастрофа по време на тестовете на Hyundai в Хърватия.

  Ирландецът е загубил контрол на асфалтовата отсечка между Стари Голубовац и Лобора, след което предната лява част на заводския i20 N Rally1 се е забила в уличен стълб. Инцидентът се е случил в 12:40 местно време.

  Навигаторът на Брийн Джеймс Фултън не е пострадал при катастрофата. Обстоятелствата около инцидента все още са оскъдни, като от Hyundai потвърдиха, че си сътрудничат с местните власти, които са стартирали разследване.

  “С огромна тъга Hyundai Motorsport потвърждава, че пилотът Крейг Брийн почина днес след инцидент по време на тестовете за рали „Хърватия“, гласи официалното съобщение на корейския отбор.

  „Навигаторът Джеймс Фултън е невредим след инцидента, който се случи по обяд местно време.“

  “Hyundai Motorsport изказва искрените си съболезнования на семейството на Крейг, на приятелите му и на многобройните му фенове.“

  Брийн, който в началото на годината се качи на подиума на рали „Швеция“, така и не можа да спечели победа във WRC, но участието в световния шампионат със заводските отбори на Citroen, Hyundai и M-Sport за него бе огромен успех. Кариерата му висеше на косъм още през 2012 г., когато също заради катастрофа, но на рали „Тарга Флорио“ в Италия, загина навигаторът му Гарет Робертс.

  След инцидента, коствал живота на дългогодишния му приятел, Брийн бе на крачка да се откаже от рали спорта, но благодарение на Пол Нейгъл се завърна и двамата спечелиха титлата в S-WRC.

  Брийн има четири победи в Европeйския рали шампионат и девет подиума във WRC. По време на кариерата си ирландецът е карал заводски автомобили на Peugeot, Citroen, M-Sport Ford и Hyundai.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *