728 x 90

Следващото поколение Honda Civic Type R с рекорд на писта още преди дебюта си

Подробна информация за новото поколение на Civic Type R ще бъде разпространена непосредствено преди официалната премиера на модела, по-късно през тази година.

Следващото поколение на Honda Civic Type R отбеляза нов рекорд за най-бърза обиколка, направена от автомобил с предно предаване, на световноизвестната писта Сузука в Япония. Горещият хечбек превзе 5.8-километровото трасе за 2 минути и 23,120 сек., или с 0,873 секунди по-бързо от предшественика си, олекотения Honda Civic Type R Limited Edition 2021.

Актуалният рекорд бе отбелязан на 15 март 2022 г. по време на окончателното оценяване на разработването на автомобила. Civic Type R е най-скорошният високоскоростен модел, доказал се на емблематичната международна писта Сузука, прословута с шиканите си и трудните завои. Често описвана като една от най-великите в света, тя е и тестово трасе на Honda от 1962 г.

Прочети още:
Ford Ranger: Нов отвън и отвътре

Времето на предишната рекордна обиколка на Сузука с автомобил с предно предаване е 2 минути и 23,993 секунди. Рекордът е поставен от предсерийния вариант на Civic Type R Limited Edition през февруари 2020 г. Преди това палмата принадлежи на десетата генерация на Civic Type R GT, станал най-бързият сериен автомобил с предно предаване, след като през 2017 г. превзе Северната дъга на Нюрбургринг за 7 минути и 43,8 секунди. Производствената версия на същия модел е подобрила рекордите на пет легендарни европейски състезателни писти.

Подробна информация за новото поколение на Civic Type R ще бъде разпространена непосредствено преди официалната премиера на модела, по-късно през тази година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *