728 x 90

BMW M850i Gran Coupe: Granдиозно присъствие

Представяме ви един автомобил, който е еднакво приятен за гледане, за слушане, за шофиране и за возене Няма да изненадаме никого с констатацията, че „осмицата“ на BMW е един превъзходен във всяко отношение автомобил. Без значение за коя точно „осмица“ говорим всъщност, ще бъдем прави. Почти арогантно и все пак поразително красиво купе с декадентски

Представяме ви един автомобил, който е еднакво приятен за гледане, за слушане, за шофиране и за возене

Няма да изненадаме никого с констатацията, че „осмицата“ на BMW е един превъзходен във всяко отношение автомобил. Без значение за коя точно „осмица“ говорим всъщност, ще бъдем прави. Почти арогантно и все пак поразително красиво купе с декадентски характер, благороден и вдъхновяващ, но едновременно с това дяволски бърз кабриолет или спортно-елегантно купе с четири врати, шест- или осемцилиндров двигател – без значение каква конфигурация избере човек, Серия 8 е от автомобилите, които гарантират, че шофирането и пътуването ще бъдат истинско и неподправено удоволствие. При това без значение дали харесвате автомобили от новата или от старата школа, защото това е сред никак не многобройните модели на пазара, които ще зарадват в еднаква степен и едните, и другите.

Бързо шофиране или ниско летене

Малко се отплеснах… BMW M850i xDrive Gran Coupe – битурбо V8, 530 конски сили, 750 нютонметра, осемстепенен автоматик, двойно предаване, адаптивно окачване и всички възможни подобряващи пътното поведение технологии в областта на ходовата част. По принцип не съм привърженик на идеята за „пенкилери“ в нито една област, особено при автомобилите – принципно е много трудно едно нещо да съчетава в себе си крайно разнородни качества, и то да бъде еднакно добро във всяко от тях. Истината обаче е, че това е един от автомобилите, които могат да ви зарадват с почти всичко, което може да предложи съвременното автомобилостроене – стига да не държита на висока позиция на седене или увеличена проходимост, защото тогава ще трябва да се присъедините към онези 80 процента от населението, които смятат, че имат нужда от SUV или кросоувър. Оттам насетне „осмицата“ Gran Coupe може наистина всичко – изглежда като същинска скулптора на колела и е радост за окото без значение от какъв ъгъл ще я разглеждате, буквално натъпкана е с всички технологии, които концернът BMW може да предположи (което е еквивалент на постижимото в автомобилната индустрия въобще…), предлага динамика и възможности за спортно шофиране, които са близки до максимума на постижимото от един двутонен петметров автомобил, а същевременно комфортът на возене е сравним с този на най-луксозните лимузини на пазара. А, и за да не забравим, разходът на гориво е сред най-ниските спрямо конкуренцията, като в това отношение съвсем логично най-добре се представя хармоничният дизел, а не толкова могъщият осмак под капака на версията, която тестваме.

Прочети още:
Volkswagen ID.5 GTX: Силен положителен заряд

Затова пък именно осемцилиндровият мотор е този, който ви дава звук, каращ ви да настръхвате при всяко по-сериозно настъпване на газта, давайки ви усещане за безгранична и неизчерпваема мощ във всички оборотни режими, започвайки още от най-ниските обороти. С този автомобил имате усещането, че всичко е възможно, и няма да сте далеч от истината – показателите му са равни на това, което допреди десет години смятахме за върхово достижение за суперспортните автомобили, но същевременно изминатите километри могат да бъдат и напълно неусетни, благодарение на страхотната способност на ходовата част да ви изолира от всичко, което не желаете да знаете за пътната настилка, както и на забележителната шумоизолация.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

M850i xDrive Gran Coupe е автомобил, за който могат да се кажат само суперлативи – той е изключително бърз и динамичен, като същевременно е превъзходен избор за дълги и абсолютно неусетни преходи благодарение на грандиозния си комфорт. Едновременно с това изглежда зашеметяващо, има звук, който се помни дълго, и всъщност е функционален като лимузина, въпреки че е елегантен като купе. Истински еталон за съвременно гран туризмо.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт