728 x 90

BMW M340i xDrive: Брилянтен във всяка област

  Зад волана на един от най-чистокръвните носители на класическите гени на марката BMW По принцип „тройката“ е един от няколкото модела, които най-добре, най-точно и най-пълноценно пресъздават ценностите на марката BMW. Така е било, така продължава да е, искрено се надяваме, че така ще продължи да бъде и занапред. Серия 3 е едно легендарно явление

  Зад волана на един от най-чистокръвните носители на класическите гени на марката BMW

  По принцип „тройката“ е един от няколкото модела, които най-добре, най-точно и най-пълноценно пресъздават ценностите на марката BMW. Така е било, така продължава да е, искрено се надяваме, че така ще продължи да бъде и занапред. Серия 3 е едно легендарно явление в средния клас, автомобил, при който удоволствието от шофирането е заложено като основна цел от ден първи в разработването на всяко от поколенията. Така е и до сега, както недвусмислено показа срещата ни с обновената „тройка“ в едно от най-вълнуващите изпълнения на модела – M340i xDrive.

  Всичко пасва като по поръчка

  Това е автомобил, в който нищо не е прекалено, а всичко съществено е направено по най-добрия възможен за категорията начин. И по най-автентичния BMW маниер. Тук нито бъбреците на решетката са твърде големи, нито дизайнът е твърде монументален или по някакъв начин спорен, нито дигитализацията е на по-преден план от необходимото, нито електрификацията е някаква форма на самоцел. Целият автомобил изглежда и се държи като едно органично цяло, а хармонията между форма и функция и пълна. Дизайнът отвън е точно какъвто подобава за тази марка – спортно-елегантен и неподвластен на времето. Вътре обновената „тройка“ показва новия извит двоен дисплей и нова ергономична концепция, но за щастие въртящият и натискащ се регулатор е съхранен. Дали управлението на функциите е станало интуитивно е спорно, но е факт, че на фона на конкуренцията то е най-доброто към момента. Изработката и материалите са на по-добро ниво спрямо преди, оборудването е обогатено и разширено.

  Какво повече ви трябва

  Когато е снабден с всички съществени опции по отношение на ходовата част, M340i xDrive се усеща като своеобразно швейцарско ножче, което може всичко и е еднакво добре подготвено за всичко. Пътното поведение и управляемостта показват най-доброто постижимо ниво в класа, като същевременно возията не отстъпва на най-добре возещите представители на сегмента. Специално в режим Adaptive балансът между спортно усещане при шофиране и комфорт на возене е направо забележителен.

  Прочети още:
  Първа среща с Tiguan Трети

  Под предния капак работи една от визитните картички на марката – редови бензинов шестцилиндров агрегат с двуструен турбокомпресор и работен обем три литра, който генерира 374 к.с. мощност и 500 Нм максимален въртящ момент. Традиционно той се комбинира с прословутия осемстепенен автоматик на ZF, за който сме изказвали хиляди заслужени суперлативи – макар че обективността изисква да признаем, че колкото и добри думи да кажем за доброто му взаимодействие с шест- и осемцилиндровите двигатели на BMW, те отново няма да бъдат съвсем достатъчни, за да обрисуват напълно цялостното усещане за единство между мотор и трансмисия. Ако не го пришпорвате твърде сериозно, шестцилиндровият агрегат се отблагодарява с великолепни маниери на работа и почти невероятно нисък разход, който без проблем пада до около осем на сто при равномерно каране. Съвсем очаквано, колкото повече настъпвате газта, толкова повече металическият му тембър излиза на преден план, а ускорението добива направо драматични краски при пълна газ. Накратко – задвижване като по учебник.

  ЗАКЛЮЧЕНИЕ

  И след фейслифта „тройката“ продължава да бъде еталон за спортно настроен модел от средния клас. Освен с неизчерпаемо удоволствие при шофиране, моделът може да се похвали с отличен комфорт, добра ергономия, солидна изработка, безупречна функционалност и задвижване, което заслужава единствено суперлативи. M340i има всички основания да бъде определен като един от най-истинските автомобили на BMW.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт