728 x 90

BMW засне промо материалите за последния си концепт в Шумен

Само преди няколко дни BMW показа доста екстравагантния си концепт XM, който предшества сериен самостоятелен М модел. Машината приема формата на голям и супер мощен хибриден SUV, а покрай неговата премиера стана ясно, че промо материалите за прототипа за заснети в България. Основна част от снимките са направени в комплекса „Създатели на българската държава”, който

Само преди няколко дни BMW показа доста екстравагантния си концепт XM, който предшества сериен самостоятелен М модел. Машината приема формата на голям и супер мощен хибриден SUV, а покрай неговата премиера стана ясно, че промо материалите за прототипа за заснети в България.

Основна част от снимките са направени в комплекса „Създатели на българската държава”, който се намира над гр. Шумен, в края на лятото на 2021 г. Мястото е избрано, тъй като стилистиката на внушителния монумент кореспондира с формите на дизйна на концептуалния автомобил.

Освен това, ансамбълът от внушителни фигури позволява създаването на цялостна естетика от Средновековието, но разчупена и модернизирана, особено чрез свежата и нестандартна цветова интерпретация. Така е постигната търсената съвременна форма на кубизъм. Фотографията е дело на Agnieszka Doroszewicz, а пълното промо видео можете да видите по-долу.

Прочети още:
4 гуми не са достатъчни? Нека ги направим 6!

Видеото ни представя интервю с Домагой Дукеч, ръководител на BMW Design, и Франк ван Меел, главен изпълнителен директор на BMW M, които разкриват философията зад този запомнящ се концептуален автомобил, неговия дизайн и технически параметри и предлага възможност да се надникне зад кулисите на неговата разработка и комуникационна платформа. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт