728 x 90

БГ пазар: BMW 535d (F10) на 627 000 км за 9400 евро – разумна сделка?

Един от митовете за съвременните автомобили е, че са способни да изминат доста по-малък пробег от своите предшественици през 70-те, 80-те и дори 90-те години на миналия век. Всъщност, това изобщо не е вярно, когато един автомобил е поддържан безкомпромисно и са правени всички необходими ремонти. Живото доказателство за това идва от този екземпляр BMW

Един от митовете за съвременните автомобили е, че са способни да изминат доста по-малък пробег от своите предшественици през 70-те, 80-те и дори 90-те години на миналия век. Всъщност, това изобщо не е вярно, когато един автомобил е поддържан безкомпромисно и са правени всички необходими ремонти.

Живото доказателство за това идва от този екземпляр BMW 535d от моделно поколение F10. Машината е подготвена за внос в България, като търговецът изобщо не крие реалните километри, за което можем само да го поздравим. Комбито е в момента в Италия и предстои да бъде докарано в родината ни.

Както можете да видите на една от снимките по-долу, пробегът на автомобила е 627 819 километра, което е доста забележително постижение. Колата е произведена през 2013 година, което означава, че осредненият годишен пробег възлиза на около 78 000 км или близо 6500 км всеки месец. Очевидно комбито е било използвано основно за дълги пътувания, което е още един плюс по отношение на неговата експлоатация.

Прочети още:
БГ пазар: Продават VW Golf I след реставрация от голо купе за 35 000 лева

Продавачът казва, че механиката по колата е в много добро състояние. Виждаме, че и външният вид е добър, но все пак ще се нуждае от освежаване. Може би най-видимият белег на големия пробег е шофьорската седалка, която ще трябва да бъде претапицирана преди употреба от нов собственик.

В обявата е анонсирана цена от 9400 евро, което прави приблизително около 18 400 лева. Като добавим няколко хиляди лева за пълно обслужване на мотора и скоростите, освежаване на външния вид и претапициране на седалката, можем да очакваме разходи от около 21-22 хил. лева до състояние годно за употреба. Какво мислите – струва ли си подобна инвестиция?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *