Българският автомобилен спорт се събра в Стара Загора, готви отворено писмо до Асен Василев

На 26 февруари в Стара Загора се проведе среща на автомобилни състезатели и организатори от цялата страна. Срещата бе инициирана от местния клуб АСК Стара Загора и Автомобилната Федерация на България. Наболелия проблем преди старта на сезона е заповедта на служебния министър Кузманов за спиране на автомобилните състезания, която министър Василев отказва да отмени на

На 26 февруари в Стара Загора се проведе среща на автомобилни състезатели и организатори от цялата страна. Срещата бе инициирана от местния клуб АСК Стара Загора и Автомобилната Федерация на България.

Наболелия проблем преди старта на сезона е заповедта на служебния министър Кузманов за спиране на автомобилните състезания, която министър Василев отказва да отмени на този етап.

Освен над 30 клуба от страната присъстваха и представители на БФАС (предишната федерация за автомобилен спорт с отнет лиценз), които според думите на председателя Румен Дунев също желаят стартиране на сезона. Генералния секретар на АФБ Калоян Станчев запозна всички с предисторията на събитията подкрепен с документи и съдебни решения и анализира ситуацията в момента.

Според организаторите, притеснително за автомобилната общност е заявлението на г-н Румен Дунев, че са подадени документи и от тяхната федерация (БФАС) за права (лиценз) върху автомобилния спорт в България (без правно основание, заложено в Закона за спорта изискване за лиценз от международна организация).

Прочети още:
Skoda Fabia Rally 2 e новата рали машина от Млада Болеслав

Болшинството от участниците се обединиха в идеята да се направи пресконференция и да се огласят фактите за действията на министър Василев, както и да се сигнализира премиера Кирил Петков за действията на хора от обкръжението му. Датата за пресконференцията ще се уточни тези дни. Едновременно с това ще бъдат зададени и въпроси в открито писмо до министър Василев, за да отговори на автомобилната общност „какви са намеренията му, защото състезатели, организатори и общини са заложили много средства за подготовка и участия“, казват още организаторите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *