728 x 90

Представиха новия болид за електрическите гонки "Формула Е"

Електрическата серия "Формула Е" представи новия болид, който ще получат участниците за сезон 2020/2021. Машината, получила името Gen2 EVO, се различава съществено от текущата версия. В частност, в новия болид има открити колела, силно променени предно и задно крило. При това обновената машина от второ поколение, както досега, ще притежава 18-цолови джанти. Основното различие на

Електрическата серия "Формула Е" представи новия болид, който ще получат участниците за сезон 2020/2021. Машината, получила името Gen2 EVO, се различава съществено от текущата версия.

В частност, в новия болид има открити колела, силно променени предно и задно крило. При това обновената машина от второ поколение, както досега, ще притежава 18-цолови джанти.

Основното различие на Gen 2 EVO е в статута. Международната автомобилна федерация направи електрическата серия официален турнир и следващият, седми сезон във "Формула Е", ще стане първият с ранг "Световен шампионат на FIA".

Ще припомним, че всички отбори-участници в сериите получават еднакви болиди. Като при това им е разрешено да разработват и използват свои електрически компоненти и някои елементи от силовата установка.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт