728 x 90

Maserati се завръща в моторните спортове с отбор във Формула Е

Maserati, която вече е част от групата на Stellantis, ще има заводски отбор във Формула E при появата на третата генерация автомобили догодина. Очаква се италианците да използват ребрандирана задвижваща система на DS Automobiles (французите също са в Stellantis) и да обявят потенциалното си партньорство с някой от настоящите тимове. За интереса на Maserati към

Maserati, която вече е част от групата на Stellantis, ще има заводски отбор във Формула E при появата на третата генерация автомобили догодина. Очаква се италианците да използват ребрандирана задвижваща система на DS Automobiles (французите също са в Stellantis) и да обявят потенциалното си партньорство с някой от настоящите тимове.

За интереса на Maserati към Формула Е се говореше още от началото на миналата година, но решението на борда на директорите е взето в края ѝ. Това ще бъде първият ангажимент на италиански производител в шампионата и първа появя на италиански тим след кратката история на Trulli през сезон 14/15.

Maseratti няма да има статута на производител заради това, че ще използва задвижваща система на DS. Това означава, че ще трябва да се съобразява с ограниченията, които правилникът налага на клиентските тимове. Много е вероятно обаче през 2025 г., когато Gen3 автомобилите ще получат фейслифт, Maseratti да влезе в шампионата със собствена задвижваща система.

Прочети още:
"ЕКО 24 часа на България" - духът на Льо Ман се пренася на пистата в Хасково

Изпълнителният директор на компанията Давиде Грасо, коментира, че неговият екип е „много горд, че се връща там, където принадлежи – в света на моторспорта“.

„Задвижващата сила на нашата компания са страстта и иновациите. Имаме дългогодишна история и постижения от световно ниво в състезанията и сме готови да продължим с това представяне и в бъдеще.“

Maserati е първият нов производител, който влиза във Формула Е, след Porsche през 2017 година. Последният официален ангажимент на италианците в спорта бе преди повече от десет години с MC12 във вече несъществуващия FIA GT1 световен шампионат.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *