728 x 90

Opel започва да сглобява коли и в Намибия

    Като част от реконфигурирането на производствените мощности на Opel, немската марка, вече част от семейството на PSA Group, ще започне да сглобява коли в Намибия. Макар и страната да не е известна с автомобилната си индустрия, PSA ще изпраща там полусглобени екземпляри от Grandland X и Peugeot 3008 за финален монтаж. Планът е до края

    Като част от реконфигурирането на производствените мощности на Opel, немската марка, вече част от семейството на PSA Group, ще започне да сглобява коли в Намибия.

    Макар и страната да не е известна с автомобилната си индустрия, PSA ще изпраща там полусглобени екземпляри от Grandland X и Peugeot 3008 за финален монтаж.

    Планът е до края на десетилетието от двете машини да се сглобяват до 5000 бройки годишно, като те ще бъдат насочени към пазарите в Намибия, Ботсвана, Лесото и Свазиленд.

    "Тази инвестиция в Намибия е част от дългосрочната стратегия на PSA да увеличи продажбите си в Африка и Близкия изток, в съответствие с нашата цел да продадем един милион автомобила през 2025 г.," коментира регионалният изпълнителен директор на PSA, Жан-Кристоф.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт