728 x 90

Дебют за Nissan Frontier – 3.8 V6, изцяло нов дизайн и куп технологии

За разлика от своя предшественик, новият Frontier ще предлага куп електронни асистиращи системи за шофьора.

Nissan Frontier беше един от най-старите пикапи на американския пазар – появата му датираше от последната година на първия мандат на Джордж Буш като президент на САЩ. Най-накрая, японците изкараха чисто ново поколение на модела.

Голяма роля тук играя изцяло новият дизайн на машината. Нито един екстериорен или интериорен детайл няма нищо общо с предшственика. Новият Frontier е вдъхновен пикапа, който фирмата предлага в периода между 1986 и 1997 г.

Новата визия се характеризира с мускулест профил, широки арки на калниците, голяма радиаторна решетка и модерни LED светлини. В зависимост от желанията на клиента, Frontier ще може да се специфицира с множество различни аксесоари.

Интересното е, че въпреки новата визия, пикапът залага на шасито на своя предшественик. Все пак, от Nissan казват, че са направили много внимателна ревизия на това, което се случва под ламарините.

Двигателят също не е нов, но е важно да отчетем, че за първи път той се появи през 2020 година. Агрегатът е 3.8-литров V6 с максимална мощност от 310 к.с. и пиков въртящ момент от 381 Нм. Тягата достига колелата посредством 9-степенна автоматична трансмисия.

В кабината откриваме функционален 8-инчов екран, който е част от стандартното оборудване. Срещу доплащане ще се предлага и по голям 9-инчов дисплей, който е най-големият в сегмента на пикапите с този размер.

Новият Frontier още от базовото си ниво на оборудване ще предлага свързаност с Apple CarPlay и Android Auto. Освен това, на предните седалки ще има изводи за захранване USB-А и USB-C.

За разлика от своя предшественик, новият Frontier ще предлага куп електронни асистиращи системи за шофьора. В зависимост от нивото на оборудване, те ще бъдат стандартни или срещу доплащане.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт