728 x 90

Дебют за новия Jeep Grand Cherokee L: 7 места и до 357 к.с.

Дизайнът на новия голям Cherokee е вдъхновен от Wagoneer – както от оригинала от миналото, така и от концептуалната версия от преди няколко месеца.

Поколението на Jeep Grand Cherokee, което и до днес може да се намери при дилърите на марката, дебютира преди цели десет години. Една декада е доста дълъг период в автомобилната индустрия и затова Jeep най-накрая представи неговия наследник.

Засега планът на американците е да застъпят за няколко месеца продажбата на новия и стария модел като този от 2021 година ще се предлага със седем места, а по-старият с пет.

Дизайнът на новия голям Cherokee е вдъхновен от Wagoneer – както от оригинала от миналото, така и от концептуалната версия от преди няколко месеца. Дизайнът е стегнат, наперен и доста характерен за Jeep.

Конкурентът на Ford Explorer ще идва стандартно с 21-цолови колела и LED фарове. В кабината, както отбелязва Motor1.com, доминират новите дисплеи на централната конзола и инструментното табло, както и луксозна селекция от материали за декорация.

В зависимост от нивото на оборудване интериорът може да се оборудва с луксозни предни кресла с подгряване, охлаждане, масаж и електрически реглаж в 16 посоки. От модел Summit Reserve подгряване и охлаждане са серийни и за задните седалки.

Задвижването на модел 2021 на Grand Cherokee се прехвърля от предшественика. Базов ще бъде 3.6-литров V6 с 290 к.с., а опционален при някои версии и стандартен при Summit и Overland ще бъде 5.7-литров Hemi V8 с мощност от 357 к.с.

Независимо от избора на двигател, клиентите ще разполагат с 8-степенна автоматична трансмисия и двойно предаване. В най-мощната си конфигурация моделът ще може да тегли прикачен товар с тегло от около 3.5 тона.

Очаква се моделът да тръгне в продажба в САЩ от средата на тази година. Дали и ако да – кога, ще видим новия Grand Cherokee в Европа, засега не е ясно. Не се знаят и цените на новия модел, но 5-местният предшественик започва от 37 765 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт