728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Xiaomi наема 500 нови специалисти, за да работят по автономен автомобил

Китайската фирма Xiaomi продължава да набира служители, докато работи по автономни технологии за автомобилната индустрия. Въпреки че Xiaomi е нова фирма в света на колите, тя се стреми да разработи автономна система от Ниво 4 и иска да наеме 500 нови специалисти, за да се случи това максимално бързо. Повечето от позициите са в централата

Китайската фирма Xiaomi продължава да набира служители, докато работи по автономни технологии за автомобилната индустрия. Въпреки че Xiaomi е нова фирма в света на колите, тя се стреми да разработи автономна система от Ниво 4 и иска да наеме 500 нови специалисти, за да се случи това максимално бързо.

Повечето от позициите са в централата на компанията в района на Хайдиан в Пекин и включват роли, свързани с алгоритми за обработка на изображения с милиметрови вълни, високо прецизно картографиране и имитационно обучение. Технологичният гигант наскоро проведе и онлайн рекламна кампания, предлагаща 20 позиции, свързани с автономно шофиране, включително позиции с връзка с инфраструктурата в автомобила и картографирането с висока точност.

Китайският технологичен гигант вече инивестира над 1.5 милиарда долара в проекта си.

Прочети още:
Следващият VW Passat ще се предлага само с автоматик

През март беше съобщено, че Xiaomi води преговори с Great Wall за използване на една от китайските си фабрики за производство на електрически превозни средства под собствена марка за масовия пазар. Въпреки че Great Wall първоначално отхвърли тези репортажи, мнозина смятат, че все още има връзка между двете компании.

„Xiaomi иска да намери зрял автомобилен производител, който да предостави моделна инфраструктура, която да даде възможност за изява на нейните собствени предимства в технологиите за мобилен интернет“, каза по-рано тази година старши анализатор на LMC Automotive Алън Канг. „Предимствата на Xiaomi в операционните системи и обзавеждането на дома също внасят много въображение за подобно сътрудничество в бъдеще.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *