Вижте как VW Touareg излиза от паркомясто без шофьор в кабината (видео)

Системата използва съществуващата функция Park Assist, която се предлага и за всички модели Touareg.

Най-новото поколение Volkswagen Touareg сега предлага на клиентите възможност да паркират, използвайки своя смартфон като дистанционно управление. Проектирана за тесни паркоместа, които затрудняват влизането или излизането от колата, системата позволява на колата да влезе или да излезе от пространството без никой на шофьорското място.

Както Motor1.com отбелязва, системата използва съществуващата функция Park Assist, която се предлага и за всички модели Touareg. Устройството вече позволява на автомобила да паркира полуавтономно на или извън паралелни паркоместа, като поема кормилното управление, докато водачът задейства селектора на скоростите и педалите.

VW обаче надгради системата, така че двигателят и спирачката също се управляват от превозното средство, допълнително намалявайки натоварването на водача.

Както показва видеото по-горе, големият луксозен всъдеход може да излезе изцяло автономно от тясно паркомясто. Управлението става посредством мобилно приложение, като машината сама сменя предавките (напред и назад) и сама контролира волана.

Прочети още:
Как ще оцелее дизелът при навлизането на Евро 7?

За първи път системата се монтира в продукт на Volkswagen.

Все още не е ясно за кои точно версии на модела ще бъде налична новата система. Все пак, важно е да отбележим, че тя работи само с автоматична трансмисия.

Съвсем наскоро Volkswagen пенсионира най-мощния дизелов агрегат за Touareg. Решението е свързано с желанието на Audi – фирмата, която разработи мотора, да спре неговото предлагане и развиване. 

В различни периоди от време V8 TDI се поставяше в модели като Bentley Bentayga, Porsche Panamera, VW Touareg, Audi SQ7, SQ8 и A8, но с времето ще отпадне изцяло от гамата на всички производители под шапката на Volkswagen Group.

В първата си версия V8 TDI използваше два турбокомпресора, които осигурява мощност от 422 к.с. В последствие се появи и вариант с електрическа компресия, който повдигна мощността до 435 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *