728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Тази VW Jetta MK2 има интериор от Golf 8 и TSI мотор (видео)

Jetta от второ поколение в Европа се произвежда до 1992 година, но в Китай остава на поточните линии до 2013 г.

Излишно е да обясняваме колко любим за тунинг автомобил в България е Volkswagen Golf и седан версията му Jetta. Но колкото и различни проекти да сме виждали, до момента не бяхме попадали на нищо подобно.

Видеата по-долу намерихме във фенска страница за VW Golf 8. Показват ни Jetta от второ поколение, която в Европа се произвежда до 1992 година, но в Китай остава на поточните линии до 2013 г.

Точно от Китай е и този екземпляр, но е трудно да определим точната му възраст. Друго тук е далеч по-важно – невероятният тунинг от неизвестен местен майстор.

Да започнем отвън. Визията е почти заводска, но отпред откриваме фарове с лупи и ксенон, а мигачите отзад – макар и в оригинална форма – разполагат с „анимирани“ мигачи.

Интересно става в интериора – формата на таблото е запазена, но на мястото на старите показатели и бутони за управление място намират компоненти от VW Golf 8. В това число влиза дигитално табло, навигационна система, управление на климатика и селектор за автоматичната скоростна кутия.

В едно от видеата виждаме, че проектът е все още незавършен – корите на вратите не са сложени, на места липсва и тапицерията. Стандартните седалки от Jetta са заменени с модерни седалки от Volkswagen, които имат електрически реглаж и памет функция.

Прочети още:
Как щеше да изглежда G-Class, ако беше модел на BMW или Audi?

Под капака промените също са много. По всичко личи, че това е китайски екземпляр Jetta, което значи че оригинално там работи 1.6-литров бензин. Агрегатът е сменен с модерен TSI мотор и автоматична кутия, както можете да видите на видеото по-долу.

Интересно е, че въпреки всички модификации, тази Jetta запазва непроменени дръжките на вратите отвън. Според много фенове на марката, тунингът е трябва да започне първо с тяхното премахване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget