728 x 90

Toyota работи по псевдо ръчна скоростна кутия за електрически автомобили

Механичните скоростни кутии постепенно се превръщат в рядкост, а с преминаването към електрическа мобилност в един момент ще изчезнат напълно при новите автомобили – за съжаление на мнозина. На 10 февруари Toyota са подали молба до американското патентно ведомство за една доста интересна своя нова технология. Звучи малко странно, но новата псевдо-механична трансмисия ще позволява

Механичните скоростни кутии постепенно се превръщат в рядкост, а с преминаването към електрическа мобилност в един момент ще изчезнат напълно при новите автомобили – за съжаление на мнозина. На 10 февруари Toyota са подали молба до американското патентно ведомство за една доста интересна своя нова технология.

Звучи малко странно, но новата псевдо-механична трансмисия ще позволява на водачите на електромобили да сменят псевдо-предавки с помощта на псевдо-скоростен лост и дори да натискат псевдо-съединител. С помощта на електроника ще се симулира прекъсване на тягата и дори придърпване като при „истински“ ръчни скорости. По този начин вместо стандартното линеарно ускорение на електромобилите ще може да се възпроизведе усещане „като от едно време“.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт