728 x 90

Параолимпиец с увредено зрение ударен от автономен шатъл Toyota в Токио

Параолимпиец с увредено зрение е ударен от самоуправляващ се автобус в селото на спортистите в Токио и в момента е с травми на главата и краката, съобщиха японските медии. Toyota, която разработи автономните шатъли, използвани в комплекса, заяви, че е преустановила експлоатацията на превозните средства след инцидента в четвъртък следобед. „Извиняваме се дълбоко на тези,

Параолимпиец с увредено зрение е ударен от самоуправляващ се автобус в селото на спортистите в Токио и в момента е с травми на главата и краката, съобщиха японските медии. Toyota, която разработи автономните шатъли, използвани в комплекса, заяви, че е преустановила експлоатацията на превозните средства след инцидента в четвъртък следобед.

„Извиняваме се дълбоко на тези, които са претърпели наранявания. Ние ще си сътрудничим напълно с полицията по случая“, обясняват от компанията в официални изявление. Няколко големи местни медии посочиха пострадалия пешеходец като японски спортист по джудо Арамицу Китазоно.

30-годишният мъж е паднал след удара и ще има нужда от поне две седмици, за да се възстанови от нараняванията си, след като е бил лекуван в местна клиника, се казва в докладите. Организаторите на Токио 2020 не отговориха веднага на искане за коментар от медиите. Китазоно трябваше да се състезава в 81-килограмовата категория за мъже в събота, но най-вероятно това няма да се случи.

Прочети още:
Като от холивудски екшън: полицай чупи стъклото на кола с камък, за да извади дрогиран шофьор с отнета книжка

Двама автобусни оператори, които са се намирали на борда на безпилотния автобус, за да контролират движението му, казаха, че са забелязали спортиста, но са смятали, че той ще спре движението си преди да бъде ударен.

Всекидневникът Mainichi съобщава, че автобусът автоматично е спрял, но операторите са натиснали бутона за стартиране, тъй като не са мислили, че пешеходецът ще излезе на пътя. На борда са били петима пътници, но няма пострадали между тях.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар