728 x 90

Застрахователна компания се извини, че е подправила краш-тест на Tesla Model S (видео)

По-рано този месец стана ясно, че по време на краш-теста на автомобил Tesla от застрахователната компания AXA, електромобилът се е запалил. Оказва се обаче, че самият тест далеч не е проведен адекватно, а резултатите от него и самото възпламеняване на колата са – така да се каже – инсценирани. От AХА разпространиха съобщение до медиите,

По-рано този месец стана ясно, че по време на краш-теста на автомобил Tesla от застрахователната компания AXA, електромобилът се е запалил. Оказва се обаче, че самият тест далеч не е проведен адекватно, а резултатите от него и самото възпламеняване на колата са – така да се каже – инсценирани.

От AХА разпространиха съобщение до медиите, в което потвърдиха, че автомобилът не е бил оборудван с тягови батерии. Тоест, по време на краш-теста е била разбита една почти гола клетка на електромобил, която е била дърпана с въже, за да се симулира движение. Батерията е заменена с пиротехническо устройство, което симулира избухване в пламъци.

„Съжаляваме, че изданието от 2022 г. на краш тестовете ни може да е оставило лошо впечатление за електромобилността или да е създало недоразумения относно нея. Убедени сме, че преминаването към електричество ще играе централна роля в бъдещето на автомобилния трафик. Ето защо вярваме, че е важно да разгледаме отблизо електромобилността и безопасността, която предлага.“

Прочети още:
Ferrari Purosangue - възможностите за конфигурация

Според AXA Switzerland собствениците на електромобили са отговорни за 50 процента повече произшествия, причиняващи щети, отколкото колите, задвижвани с двигател с вътрешно горене. С оглед на неособено обективното провеждане на краш-теста на Model S, трудно можем да повярваме на статистика от компанията.

Накрая застрахователната компания признава, че е можело и е трябвало да извърши тестовете по различен начин.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *