4500 коли маркирани като излезли от употреба в София, само 292 прибрани от улиците

В рамките на 12-те месеца на 2021 година на територията на София комисии от експерти са поставили стикер – предписание на 4449 броя моторни превозни средства, които отговарят на критериите за излязло от употреба. Това съобщи в официално съобщение до медиите Столична община. С промяната на Наредбата от 8 януари 2021 г. и приета от Министерски съвет

В рамките на 12-те месеца на 2021 година на територията на София комисии от експерти са поставили стикер – предписание на 4449 броя моторни превозни средства, които отговарят на критериите за излязло от употреба. Това съобщи в официално съобщение до медиите Столична община.

С промяната на Наредбата от 8 януари 2021 г. и приета от Министерски съвет за излезли от употреба моторни превозни средства вече се считат автомобили, които не са минали повече от 3 месеца годишен технически преглед. Досега най-голям брой стикирани возила има в районите Младост, Надежда, Овча купел ,Слатина, Триадица и др.

Прочети още:
215 километра пътища в област Пловдив са предвидени за реконструкция и проектиране тази година

След поставянето на стикера тече 3-месечен срок за доброволно премахване в частен терен или предаване на площадка за временно съхраняване. Припомняме, че ако това не се случи доброволно в законоустановение срок, колите се репатрират принудително на специализиран паркинг.

От началото на годината след издадени заповеди от районните  администрации са преместени принудително 292 броя стари коли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *