728 x 90

Колко може да вдигне Ram 1500 V8 Hemi на немския Аутобан? (видео)

Става дума за машина с 400 к.с., 555 Нм въртящ момент, автоматична скоростна кутия и 4х4 задвижване.

Големите американски пикапи не се чувстват особено на място на европейския континент. Гъсто населените градове, тесните улици и гъстият трафик определено не са приятели на най-популярния сегмент от другата страна на Океана.

Но немската магистрала е съвсем различно място, на което всяка една машина може да отприщи максималния си потенциал. Дори и тежките пикапи, особено когато са оборудвани с V8 двигател.

Интересно клипче от Аутобана ни показва на какво е способен пикап Ram 1500 V8 Hemi от специалната серия Laramie Sport. Става дума за машина с 400 к.с., 555 Нм въртящ момент, автоматична скоростна кутия и 4х4 задвижване.

Целта на видеото е да се провери каква е максималната скорост, която американският трък може да развие. Разбира се, всичко това се случва по участък от магистралата, в който не важат ограничения за скоростта.

Оказва се, че кота 200 км/ч е мираж за този Ram, макар и най-доброто постижение да е доста близо. На няколко пъти в равни участъци пикапът развива 196 км/ч като това се случва при около 5000 об/мин за двигателя.

Какъв ли е разходът на гориво в този момент? Ако някога сте изпитвали огромен V8 пикап близо до лимита му, можете да споделите впечатленията си с нас в секцията за коментари по-долу.

Припомняме, че тази версия далеч не е най-мощната за модела. Ram 1500 TRX разполага с над 700 к.с. и е способен да ускори от място до 100 км/ч за под 5 секунди.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • Vladimir Stankov
    декември 16, 2020, 23:20

    Американски боклуци !

    Отговор