728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Президент Байдън: 50% от новите коли трябва да са електрически от 2030 г.

Белият дом обяви, че президентът Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед, която поставя амбициозна цел за внедряване на повече електромобили през следващите девет години. До 2030 г. администрацията на Байдън иска превозни средства с нулеви емисии да представляват половината от всички нови продажби. Струва си да се отбележи, че целта се отнася не само за

Белият дом обяви, че президентът Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед, която поставя амбициозна цел за внедряване на повече електромобили през следващите девет години. До 2030 г. администрацията на Байдън иска превозни средства с нулеви емисии да представляват половината от всички нови продажби. Струва си да се отбележи, че целта се отнася не само за чисти електромобили, но и за плъг-ин хибриди и превозни средства с горивни клетки.

Въпреки че това е необвързваща цел, Ford, General Motors и Stellantis вече издадоха съвместно изявление, приветстващо целта, поставена от администрацията на Байдън: „Днес Ford, GM и Stellantis обявяват общия си стремеж да постигнат продажби от 40-50% на годишни обеми електрически превозни средства в САЩ до 2030 г., за да се приближи нацията до бъдеще с нулеви емисии в съответствие с целите на Парижката конвенция за климата.“

Прочети още:
В Rolls-Royce притеснени - електрически модел ще е по-шумен от V12!

Изпълнителната заповед ще включва също установяване на „стабилен график“ за внедряване на по-строги стандарти за икономия на гориво по отношение на търговските превозни средства, било то леки, средни или тежкотоварни работни коне. Белият дом отбелязва, че целта на администрацията на Байдън е да започне още през моделната година 2027 за лекотоварни автомобили и от 2030 година за средно тежкотоварни автомобили.

Белият дом отбелязва, че ако всичко върви по план, това би поставило САЩ по план да намали емисиите на парникови газове, генерирани от пътнически превозни средства, с повече от 60 процента в края на десетилетието в сравнение с нивата през 2020 г. Това би помогнало за по-голямата цел на президента Байдън да намали замърсяването с парникови газове с 50-52% в сравнение с нивата от 2005 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *