728 x 90

Премахват кални паркинги в София, финансирането е осигурено

Центърът за градска мобилност в София стартира пилотна кампания за премахване на „кални точки“ за паркинги в зоните за платено паркиране. Решението е на Съвета на директорите на дружеството, което прие, че при наличие на финансов ресурс, до 30 на сто от средствата от винетни стикери ще отидат за подобряване на инфраструктурата и за чистота

Центърът за градска мобилност в София стартира пилотна кампания за премахване на „кални точки“ за паркинги в зоните за платено паркиране.

Решението е на Съвета на директорите на дружеството, което прие, че при наличие на финансов ресурс, до 30 на сто от средствата от винетни стикери ще отидат за подобряване на инфраструктурата и за чистота на въздуха.

„Ще се съсредоточим върху по-малки места, които са за 7 до 15 автомобили, но повече като брой“, каза Иван Антов, председател на борда. Той добави, че въпреки тежката финансова ситуация в транспорта, Центърът за градска мобилност се опитва да отдели средства за подобряване на условията за паркиране. Първите обекти в район „Слатина“ вече са факт.

Прочети още:
С 254 км/ч при ограничение 110 км/ч - заснеха много бърз SEAT на магистрала Европа

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *