728 x 90

Българска фирма трансформира ретро Porsche 911 в електромобил със задвижване от BMW (видео)

По време на провелото се само преди няколко дни изложение Techno Classica Essen български екип показа удивителен автомобил. Става въпрос за класическa спортна кола Porsche 911 с изцяло електрическо задвижване. Външният вид на машината е в напълно оригинален вид. Под ламарините обаче се крие електрическа система от BMW, включително батерии и електромотор. Ето какви са

По време на провелото се само преди няколко дни изложение Techno Classica Essen български екип показа удивителен автомобил. Става въпрос за класическa спортна кола Porsche 911 с изцяло електрическо задвижване.

Външният вид на машината е в напълно оригинален вид. Под ламарините обаче се крие електрическа система от BMW, включително батерии и електромотор. Ето какви са силовите и динамичните показатели на електрическото Porsche: електромотор 184 к.с., батерия 42 кВч, пробег 250+ км, максимална скорост ограничена на 160 км/ч, AC зареждане 11 кВ, DC зареждане 50 кВ. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6.8 секунди.

Още по-интересно обаче е, че спортната кола е получила и куп други подобрения. Такива, например, са ESP, ABS и система за потегляне под наклон, които не са били налични при оригиналното 911 от тази година на производство.

Интериорът е изцяло реновиран, но това е направено с много вкус. Дизайнът е запазен в оригинален вид, като аналоговите показатели сега изкарват информация за електрическата задвижваща система. На централната конзола е монтиран дисплей за инфотейнмънт система.

Вижте повече във видеото по-долу, заснето по време на изложението за класически автомобили в Есен, Германия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget