728 x 90

Париж ограничи позволената скорост до 30 км/ч

Френските власти се надяват, че улиците на Париж ще бъдат по-безопасни, по-тихи и по-малко замърсени от понеделник, тъй като тогава влиза в сила ново ограничение за скорост от 30 км/ч. Градът иска да насърчи ходенето, колоезденето и използването на градския транспорт, казва заместник-кметът Дейвид Белиард пред радио Franceinfo. Новото ограничение на скоростта трябва да помогне

Френските власти се надяват, че улиците на Париж ще бъдат по-безопасни, по-тихи и по-малко замърсени от понеделник, тъй като тогава влиза в сила ново ограничение за скорост от 30 км/ч. Градът иска да насърчи ходенето, колоезденето и използването на градския транспорт, казва заместник-кметът Дейвид Белиард пред радио Franceinfo. Новото ограничение на скоростта трябва да помогне за намаляване на замърсяването, шума и броя на сериозните инциденти, каза той.

„Това не е мярка срещу автомобила“, коментира Белиард.

Ограничението от 30 км/ч вече се прилага за около 60 процента от района на Париж, но сега ще обхваща целия град. Няколко големи пътни артерии, като например Шан-з-Елизе, ще бъдат освободени от новото ограничение, като максимално допустимата скорост там ще остане 50 км/ч.

Кметството заяви, че полицията ще бъде снизходителна при прилагането на новото ограничение на скоростта през първите седмици. Други френски градове с ограничение на скоростта 30 км/ч включват Бордо, Страсбург и Тулуза.

Снимка: Reuters

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт