728 x 90

Как го правят американците?

Автомобилните изложения в Северна Америка са доста различни от другите по света. Най-хубавите и мащабните от тях са възникнали преди десетилетия спонтанно, организирани са обикновено от ентусиасти и не се провеждат в лъскави зали, а на открито. Въпреки това там можем да докоснем екземпляри, каквито трудно можем дори само да видим другаде. За един такъв

Автомобилните изложения в Северна Америка са доста различни от другите по света. Най-хубавите и мащабните от тях са възникнали преди десетилетия спонтанно, организирани са обикновено от ентусиасти и не се провеждат в лъскави зали, а на открито. Въпреки това там можем да докоснем екземпляри, каквито трудно можем дори само да видим другаде. За един такъв Автосалон ни разказва г-жа Алаина Рандазо от университета Нортууд, щата Мичиган.

Традиционно през октомври и тази година се проведе най-голямото изложение за нови автомобили в Северна Америка на открито. Организира се за 59-ти път на територията на университета Нортууд, щата Мичиган. За нас може и да звучи невероятно, но цялото събитие се управлява от студенти. Около 400 от тях изграждат и подържат през годините трайни и стабилни връзки с автомобилни фирми от цял свят. Всяка година това шоу докарва над 50 000 зрители от всякакви възрасти и отвсякъде. По много начини представянето на всеки автомобил е уникално. И освен това всеки път изложението си има специален тематичен нюанс. Тази година темата беше „МЕЧТА”. Избрана бе, за да вдъхнови хората да следват и изживяват мечтите си и с помощта на шоуто да открият мечтаната кола. Гостите имаха възможност да се запознаят с нови модели от над 50 различни автомобилни бранда. И то какви!

Там беше най-бързият McLaren за всички времена – Speedtail, чиято цена на пазара е над 2,25 милиона долара. Близо до него можеха да се видят Pagani Huayra и Bugatti Chiron, за който се твърди, че е въобще най-бързата кола на планетата и е достигнала скорост от малко над 490 км/ч. Можеха да се видят и различни автомобили от колекцията Winkelmann. Освен впечатляващите нови модели имаше и над 30 компании за производство на двигатели, резервни части, сервизно оборудване и автомобилни продукти. За първи път присъстващите можеха да усетят r мощността на Dodge Demon Challenger чрез специална симулация.

Университетът в Нортууд се гордее не само с това, че е предимно бизнес-ориентиран, но и че предлага куп специални програми за студентите си, като например автомобилен маркетинг и мениджмънт. Студентите, които се занимават с тези проекти, работят лице в лице с бизнес света,  извън учебните помещения. Според ръководството най-добрият начин да научиш материала е практическия опит. Затова и всеки студент се старае да се включи в организацията на международното авто шоу. Какви нови изненади са ни подготвили за юбилейното 60-то автомобилно изложение, което ще се проведе от 6 до 8 сктомври 2023, предстои да разберем.

Превод: Кристин Токарев

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *