728 x 90

Българин е новият шампион на Испания в клас Moto 4!

За пръв път в историята на родния мотоциклетизъм България има шампион в испанския пистов шампионат – Никола Мирославов спечели титлата в Мото 4. Младата ни надежда и отборът му „Метмото ринг рейсинг 16“ проведоха по перфектен начин тактически състезанието на пистата „Херес Анхел Нието“, като Никола събра 203 точки в крайното подреждане, 2 повече от

За пръв път в историята на родния мотоциклетизъм България има шампион в испанския пистов шампионат – Никола Мирославов спечели титлата в Мото 4. Младата ни надежда и отборът му „Метмото ринг рейсинг 16“ проведоха по перфектен начин тактически състезанието на пистата „Херес Анхел Нието“, като Никола събра 203 точки в крайното подреждане, 2 повече от втория Алваро Лукас Естеве и 15 повече от третия Ярослав Карпушин.

Още в съботния ден Никола даде заявка за титлата, след като в първия старт на пистата „Херес“ взе победата и излезе начело в класирането за шампионата. Българинът се движеше с основната група, но в последните обиколки поведе колоната и добави 25 точки в актива си. Така в неделния ден младата ни надежда подходи тактически, за да спечели нужните му за титлата точки. Почти през цялото състезание Никола се движеше заедно с основния си конкурент и в края триумфира.

Никола записа 6 победи в Мото 4 през сезона 2022, което е и рекорд в шампионата на Испания на писта. През следващия сезон българинът ще кара в Pre Moto 3.

Крайно класиране в испанския пистов шампионат Мото 4:

1. Никола Мирославов – 203 точки

2. Алваро Лукас Естеве – 201

3. Ярослав Карпушкин – 188

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *