728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

FIAT обяви, че работи по ново поколение Punto

Stellantis, новият автомобилен производител, сформиран чрез обединяването на PSA и FCA, обяви част от плановете си за следващите години. Може би наи-интересната новина за европейския пазар е, че FIAT ще разработи чисто ново поколение на модела си Punto. Punto беше спрян през 2018 година, а към момента негов директен наследник на практика липсва. Възобновеното Tipo

Stellantis, новият автомобилен производител, сформиран чрез обединяването на PSA и FCA, обяви част от плановете си за следващите години. Може би наи-интересната новина за европейския пазар е, че FIAT ще разработи чисто ново поколение на модела си Punto.

Punto беше спрян през 2018 година, а към момента негов директен наследник на практика липсва. Възобновеното Tipo е от същия сегмент, но това е автомобил, който е разработен основно за по-бедните пазари и има по-ниска цена.

Що се отнася до чисто новото Punto, то ще бъде готово през 2023 година и ще се базира на „споделена платформа“. С други думи, архитектурата и технологиите ще идват от вече наличните в портфолиото на Stellantis. Можем да предположим, че въпросните технологии ще са основно с френски произход.

Част от плановете на Stellantis са също така трансформирането на Alfa Romeo, DS и Lancia в брандове с основно електрическа продукция. Тоест, почти всички модели на трите фирми ще се задвижват от изцяло електрически системи.

Прочети още:
Volkswagen е новият официален спонсор на БФС

Lancia ще премине на хибриди и електромобили от 2024 година, а по същото време DS ще приключи разработката на коли с ДВГ. Alfa Romeo пък ще мине на нулеви вредни емисии от 2027 година, съобщава Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *