728 x 90

BMW изпревари Mercedes и Audi по продажби в премиум сегмента през 2021 г.

BMW може да се похвали с най-силен резултат между трите немски премиум производители що се отнася до глобалните продажби през 2021 година. Баварците си връщат първото място, което принадлежеше на Mercedes-Benz в няколко поредни години. Вчера BMW съобщи, че е доставил 2.21 милиона коли на своите клиенти по целия свят, което е ръст от няколко

BMW може да се похвали с най-силен резултат между трите немски премиум производители що се отнася до глобалните продажби през 2021 година. Баварците си връщат първото място, което принадлежеше на Mercedes-Benz в няколко поредни години.

Вчера BMW съобщи, че е доставил 2.21 милиона коли на своите клиенти по целия свят, което е ръст от няколко процента спрямо 2020 г. Mercedes пък регистрира спад с 5 процента до общо 2.09 милиона продажби. Audi традиционно остава на трето място, като през 2021 година продажбите на марката възлизат на 1.68 милиона единици. Спадът при хората от Инголщат е само 0.7 процента.

Прочети още:
BMW M5 E39: На 20 години с 200 000 евро по-скъпо

Тук е редно да отбележим, че в горните цифри влизат само продажбите на основните брандове. С други думи, в резултата на BMW не влизат доставките на MINI и Rolls-Royce, а в тези на Mercedes влизат само колите със звезда на решетката, без Smart и други от дивизиите на Daimler.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *