Mercedes-AMG E63 S от Posaidon е комби за бързи татковци с 940 к.с.

Posaidon вече е тунинговал няколко модела Mercedes-AMG през годините, но най-новото творение на фирмата и на изцяло ново равнище. Германският тунер обяви три подобрения на мощността за AMG E63 комби, които дават мощност на колата до невероятните 940 конски сили. Дори базовата версия на програмата предлага много – 830 к.с. Това се постига както с

Posaidon вече е тунинговал няколко модела Mercedes-AMG през годините, но най-новото творение на фирмата и на изцяло ново равнище. Германският тунер обяви три подобрения на мощността за AMG E63 комби, които дават мощност на колата до невероятните 940 конски сили. Дори базовата версия на програмата предлага много – 830 к.с. Това се постига както с хардуерни, така и със софтуерни подобрения в зависимост от захранващия блок.

Изключителният ъпгрейд е този, който дава на модела 940 к.с. и увеличава въртящия момент до 1280 Нм. Posaidon прави това, като инсталира система за впръскване на вода и също модифицира главите на цилиндрите и седлата на клапаните. Това позволява на комбито да ускори до 100 км/ч от място за по-малко от три секунди, което е поставя комбито в зоната на суперколите.

Прочети още:
Charismatic Simplicity - новият дизайнерски език на MINI

Базвото ниво тунинг с име Posaidon E63 RS 830 всъщност поставя основата за останалите. То е оборудвано с модернизирани турбокомпресори, спортен въздушен филтър и прави изпускателни тръби със спортни каталитични преобразуватели. Има и няколко софтуерни надстройки на блока за управление на двигателя, блока за управление на трансмисията и централния контролер на задвижването. Тунингът от 830 к.с. се предлага с въртящ момент от 1100 Нм, което позволява на колата да достигне 100 км/ч за 3.2 секунди. Максималната скорост за всички модели се повишава до 350 км/ч.

Средното ниво ъпгрейд дава на колата 880 к.с. и 1200 Нм въртящ момент. Тук ускорението до 100 км/ч става за 3.1 секунди, отбелязва Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget