728 x 90

Nissan представил нов EV кросоувър пред дилъри миналия месец

Логичната следваща стъпка след успеха на Nissan LEAF на пазара бе лансирането на втори електрически автомобил от японците. С оглед на пазарните тенденции, нормално е този модел да бъде от сегмента на кросоувърите. Именно натам поглежда Nissan с нов сериен продукт, който е бил показан на дилърите на марката. Това се е случило през миналия

Логичната следваща стъпка след успеха на Nissan LEAF на пазара бе лансирането на втори електрически автомобил от японците. С оглед на пазарните тенденции, нормално е този модел да бъде от сегмента на кросоувърите.

Именно натам поглежда Nissan с нов сериен продукт, който е бил показан на дилърите на марката. Това се е случило през миналия месец в рамките на интернационална дилърска среща в САЩ.

По предварителни данни, електрическата джипка ще може да изминава до почти 500 километра с едно зареждане на батериите. Това ще приближи модела до лидерите в сегмента като Tesla Model S и Jaguar I-Pace.

Още по-впечатляваща ще бъде динамиката на колата. По данни на дилърите, които са се запознали отблизо с нея, ускорението от място до 100 км/ч ще става за около пет секунди.

Въпреки че работата по EV-то очевидно е доста напреднала, Nissan няма да изкара серийната му форма прези втората половина на 2021 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт