728 x 90

Nissan GT-R стана на 50 години! (видео)

Една от живите легенди на автомобилната индустрия стана на 50 години. Преди точно пет десетилетия за първи път на бял свят се появява Nissan GT-R, макар и не точно във формата, в която го познаваме днес. През 1969 година дебютира Skyline GT-R, който се продава само на пазара в Япония и то като автомобил с четири

Една от живите легенди на автомобилната индустрия стана на 50 години. Преди точно пет десетилетия за първи път на бял свят се появява Nissan GT-R, макар и не точно във формата, в която го познаваме днес.

През 1969 година дебютира Skyline GT-R, който се продава само на пазара в Япония и то като автомобил с четири врати. Още тогава мощността е 160 конски сили от само 2.0 литра работен обем.

През 1973 започва изграждането на неговия наследник, от който са продадени под 200 бройки поради петролната криза. След това, GT-R временно минава в историята.

Възраждането на името идва чак през края на 80-те години на миналия век. Тогава на пазара се завръща R32 с 2.6-литров мотор с шест цилиндъра с 276 к.с. и 353 Нм момент.

Сегашното поколение на модела се появи през 2008 година и е все още в продажба.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт