728 x 90

Дебют за Fisker Ocean – почти 500 км пробег, цена под $38 000

Около година след първите скици на Fisker Ocean, електрическият кросоувър най-накрая дебютира официално в навечерието на изложението CES в Лас Вегас. Основните акценти са два. Системата за електрическо задвижване обещава максимален пробег с едно зареждане на батериите от около 300 мили, което се равнява на близо 480 километра. Освен това, стартовата цена на возилото е

Около година след първите скици на Fisker Ocean, електрическият кросоувър най-накрая дебютира официално в навечерието на изложението CES в Лас Вегас.

Основните акценти са два. Системата за електрическо задвижване обещава максимален пробег с едно зареждане на батериите от около 300 мили, което се равнява на близо 480 километра.

Освен това, стартовата цена на возилото е достъпна по стандартите на EV сектора – започва от $37 499, а отделни правителствени субсидии могат да я свалят до 30 000 долара. Продажбите започват през 2021 година.

Fisker предвижда различни конфигурации на задвижването – с две и четири задвижващи колела, като най-мощната версия ще осигурява ускорение от покой до 100 км/ч за около три секунди.

Компанията вече предлага възможност за запазване на бройка от модела, като това става посредством депозит, който може да бъде върнат, в размер на 250 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт