728 x 90

Fisker Ocean Force E излиза извън пътя, готов за приключения

  Производителят на електромобили Fisker анонсира вариант на Ocean, оптимизиран за офроуд употреба. Според Хенрик Фискер Ocean Force E ще бъде истински „звяр“. Fisker започна да доставя първите екземпляри на електрическия SUV модел Ocean на клиенти едва в началото на май 2023 г. Няколко дни по-късно предприемчивият датчанин Хенрик Фискер обявява истински хардкор офроуд вариант на

  Производителят на електромобили Fisker анонсира вариант на Ocean, оптимизиран за офроуд употреба. Според Хенрик Фискер Ocean Force E ще бъде истински „звяр“.

  Fisker започна да доставя първите екземпляри на електрическия SUV модел Ocean на клиенти едва в началото на май 2023 г. Няколко дни по-късно предприемчивият датчанин Хенрик Фискер обявява истински хардкор офроуд вариант на Ocean, който се произвежда в Грац от Magna. Това специално офроуд издание щяло да бъде истински „звяр“. Фискер беше намекнал за варианта Force E още през 2019 г., когато представи Ocean, но след това – поне публично – изостави тази тема.

  Истински офроуд атрибути

  С цел да превърне шосейно ориентирания Ocean в истински офроудър, Фискер, по собствени думи, междувременно е предприел всевъзможни промени. За да се подобрят офроуд възможностите, пътният просвет е увеличен значително. Нови престилки отпред и отзад осигуряват оптимизирани ъгли на рампата. Истински елементи за дънна защита имат задача да предотвратят по-лоши последствия в случай на контакт с терена. Простираща се по цялата дължина титанова плоскост под дъното на автомобила предпазва акумулатора. Представянето извън пътя се гарантира от 33-цолови гуми за пресечен терен върху подсилени 20-цолови джанти.

  За интериора е планиран допълващ пакет от здрави гумени постелки за пода, спомагателни дръжки за хващане и фиксиращи ремъци. Допълнителен багаж ще може да се разполага върху олекотена носеща система  на покрива.

  Force E обаче ще се появи не само като нов вариант на модела. Fisker планира да предложи пакета Force E за допълнителен монтаж, така че бъдещите клиенти да имат възможност да преоборудват своите автомобили. В момента опцията Force E се разработва във Великобритания от екип  специалисти. Понастоящем се планира тя да бъде комбинирана с варианта Ultra на Fisker Ocean с два двигателя и 540 к.с. Fisker все още не е съобщил кога версията Force E ще бъде пусната на пазара.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *