728 x 90

Изтеглят временно Suzuki Jimny от Европа?

Изненадващо, Suzuki може да бъде принуден да прекрати временно продажбите на хитовия си модел Jimny от европейския пазар. Причината за това са навлизащите нови емисионни правила от 2021 година, които слагат максимален праг на СО2 емисиите на всяка отделна марка. Идеята на японците е следната – Jimny ще се оттегли от пазарите на континента след

Изненадващо, Suzuki може да бъде принуден да прекрати временно продажбите на хитовия си модел Jimny от европейския пазар. Причината за това са навлизащите нови емисионни правила от 2021 година, които слагат максимален праг на СО2 емисиите на всяка отделна марка.

Идеята на японците е следната – Jimny ще се оттегли от пазарите на континента след настоящата година, а скоро след това ще се завърне като модел за бизнеса, където новите емисионни стандарти няма да играят роля. Тоест, Jimny ще загуби задните си седалки и ще се води категория N1, за да остане в продажба.

Но и това е временно решение. В крайна сметка, инженерите на фирмата работят по нов мотор, който да наследи сегашния 1.5-литров атмосферен бензин. Кога ще видим новия агрегат и какъв ще бъде той, не е ясно засега, но можем да прогнозираме, че Jimny ще се завърне напълно обновен след фейслифт през 2022 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт