728 x 90

Вижте новата Skoda Octavia в детайли (много видео)

Четвъртото модерно поколение на Skoda Octavia направи своя дебют през миналата година, а модела очакваме в България в следващите няколко месеца. Преди да имате възможността да го разгледате на живо в шоурумите на марката у нас ви предлагаме една виртуална разходка, която ще ви покаже бестселъра на Skoda в детайли. Първото видео по-долу е заснето

Четвъртото модерно поколение на Skoda Octavia направи своя дебют през миналата година, а модела очакваме в България в следващите няколко месеца.

Преди да имате възможността да го разгледате на живо в шоурумите на марката у нас ви предлагаме една виртуална разходка, която ще ви покаже бестселъра на Skoda в детайли.

Първото видео по-долу е заснето по време на международното автомобилно изложение във Виена. След него сме добавили още няколко видеа от наши колеги, които вече са имали възможността да се докоснат до новата Octavia.

Четвърта генерация Octavia дели обща архитектура с новия Volkswagen Golf 8, но – както винаги в историята до момента, се позиционира най-висико в своя клас по отношение на размерите си.

Чешкото возило е с 19 мм по-дълго и с 15 мм по-широко от своя предшественик във вариант хечбек, а при комбито разликата е съответно 22 и 15 мм. Това има отражение върху багажника и пространството за крака на втория ред седалки. По-точно, багажникът е по-голям с 10 литра при хеча и 30 литра при комбито, а пространството за задните седалки е по-голямо с 5 мм.

Моторите са споделени с Golf 8 като базова опция ще бъде 1.0-литров TSI турбо бензин със 110 к.с. и 200 Нм въртящ момент. По-голям 1.5-литров бензин има 150 к.с., а на върха в бензиновата гама засега ще стои 2.0-литров TSI със 190 к.с.

Всички дизели засега имат 2.0-литров работен обем, а мощността може да бъде 115, 150 и 200 к.с. Ще се лансира и плъг-ин версия, която ще споделя своето задвижване със Superb хибрид – 1.4-литров бензинов двигател и електромотор за системна мощност от 204 к.с.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт