728 x 90

Знаете ли, че Mercedes-Benz R-Class все още се произвежда и то в САЩ?

R-Class се оказа един от сравнително неуспешните проекти на Mercedes-Benz. Благодарение на слабите си продажби в глобален план, луксозният ван беше свален от продажба в Европа и в САЩ през 2013 година. Малцина обаче знаят, че моделът все още се предлага на пазара в Китай, дори и през 2020 година. Нещо повече – производството се

R-Class се оказа един от сравнително неуспешните проекти на Mercedes-Benz. Благодарение на слабите си продажби в глобален план, луксозният ван беше свален от продажба в Европа и в САЩ през 2013 година.

Малцина обаче знаят, че моделът все още се предлага на пазара в Китай, дори и през 2020 година. Нещо повече – производството се извършва от aмериканския автомобилен производител AM General, създател на военния Hummer, в собственото си предприятие в щат Индиана. 

Към момента R-Class се продава в Китай само с една възможност за задвижване – 3.0-литров V6 турбо мотор, работещ заедно със 7-степенна автоматична скоростна кутия. 4х4 предаване също е достъпно като опция.

Визуално моделът се различава от европейската спецификация по предната част, а в интериора откриваме обновена централна конзола с по-голям екран. Седалковата конфигурация е 2+2+2.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт