728 x 90

Наследникът на Nissan 370Z – с битурбо V6 и 400 к.с.?

Nissan продължава да продава в почти непроменена форма спортния си автомобил 370Z около 12 години след неговата официална поява на пазара. През септември 2018 година японците потвърдиха, че ще видим следващо поколение на модела, но засега официалните детайли за него са оскъдни. Нов репортаж на Autocar обаче хвърля повече светлина върху проекта, който се очаква

Nissan продължава да продава в почти непроменена форма спортния си автомобил 370Z около 12 години след неговата официална поява на пазара.

През септември 2018 година японците потвърдиха, че ще видим следващо поколение на модела, но засега официалните детайли за него са оскъдни.

Нов репортаж на Autocar обаче хвърля повече светлина върху проекта, който се очаква да стигне финалната си фаза до около две години. Голямата новина тук е потенциалното използване на 3.0-литров битурбо 6-цилиндров мотор, който ще се споделя с Infiniti Q60.

Ако наистина това бъде агрегатът за новия спортен автомобил, то той най-вероятно ще развива мощност от около 400 к.с., като в премиум купето те са достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч за 4.5 секунди.

Говори се също така, че името на новото попълнение от Z семейството ще бъде 400Z, като това още веднъж отговаря на предполагаемата мощност от 400 к.с.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт