728 x 90

Това е интериорът на българската хиперкола Alieno Arcanum

Къде на шега, къде на сериозно българският проект за хипер автомобил продължава развитието си. Марката Alieno публикува първи снимки от интериора на електрическия си модел Arcanum. По думите на самата компания, "интериорът на Alieno Arcanum се отличава с използваните в него издължени хексагони и няколко мултифункционални сензорни мултитъч дисплеи, които позволяват цялостна персонализация от потребителя.

Къде на шега, къде на сериозно българският проект за хипер автомобил продължава развитието си. Марката Alieno публикува първи снимки от интериора на електрическия си модел Arcanum.

По думите на самата компания, "интериорът на Alieno Arcanum се отличава с използваните в него издължени хексагони и няколко мултифункционални сензорни мултитъч дисплеи, които позволяват цялостна персонализация от потребителя. Цветовата гама на панелите и материалът на седалките могат да бъдат изпълнени съгласно предпочитанията на клиента, а наличното адаптивно амбиентно LED осветление в интериора е лесно конфигурируемо, за да е в синхрон с останалите елементи."

Централната конзола е висяща, без долна част по продължението ѝ, което придава усещане за отворено пространство в колата. Конзолата има интегрирани 2 поставки за чаши, които по желание на клиента могат да бъдат увеличени на 4 (2 за студени и 2 за топли напитки) – елементарна екстра, която много модерни хиперколи пропускат. В предната си опорна част, конзолата разполага и с компактни отделения за ежедневните вещи на шофьора и пасажера, като мобилен телефон, очила, ключове и други.

Arcanum ще се предлага в няколко версии, като най-мощната от тях ще има невероятните 5221 к.с. По-надолу в йерархията застават варианти с 4351, 3481 и 2610 конски сили.

Създателите на колата обясняват, че по екстериора й могат да бъдат намерени множество активни панели, които се контролират автоматично при различна скорост. Засега няма обявени детайли за ускорение, но максималната скорост ще бъде 488 км/ч.

Задвижването на колата е поверено на сложна и иновативна система от електромотори. В зависимост от избраната версия, всяко колело получава между три и шест електромотора, което означава, че топ модификацията има цели 24 електромотора!

Захранването на батериите идва от чудовищна 180-киловатчасова батерия, която е поставена ниско в конструкцията. В топ версията на модела, пробегът с едно зареждане е над 1000 километра.

Alieno има три различни спирачни системи – една базирана на регенеративни електромагнитни функции, втора с класическа хидравлична система и трета "роботизирана" система. Колелата са с размер от 19 до 21 инча, а опционално ще се предлага и четвърта спирачна система – парашут.

Alieno казва, че ще сглоби толкова бройки, колкото клиентски поръчки получи. Цените започват от 750 000 евро и стигат до 1.5 милиона евро за топ версията. Колата ще се сглобява в България.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт