728 x 90

Ford Fiesta стана на 40 години!

Под една или друга форма, Ford Fiesta се подвизава на различни пазари по света в последните 40 години. Макар и американците да са запознати с возилото от относително скоро, на Стария континент то е част от автомобилния парк в последните четири десетилетия. За първи път името Fiesta се използва от Синия овал през 1976 г.,

Под една или друга форма, Ford Fiesta се подвизава на различни пазари по света в последните 40 години. Макар и американците да са запознати с возилото от относително скоро, на Стария континент то е част от автомобилния парк в последните четири десетилетия.

За първи път името Fiesta се използва от Синия овал през 1976 г., когато се появява триврат модел, сглобяван в Испания. С дължината си от 3.5 метра, първото поколение на модела е малко по-голямо от актуалния Smart.

40 години по-късно разполагаме с модерен автомобил, задвижван често от петкратния победил в конкурса Двигател на годината – 1.0 EcoBoost. Догодина очакваме и чисто ново поколение, което, както показват първи шпионски снимки, ще бъде чувствително по-голямо от сегашната кола.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт