728 x 90

Mercedes-AMG: Ще има и модели под серията 45

Босът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс потвърди, че спортното подразделение на немския производител ще разработи моделна линия, която ще се позиционира под сегашната серия 45. На практика Моерс потвърди по-ранни спекулации по темата, като това се е случило по време на "24 часа на Нюрбургринг" този уикенд в разговор с британското издание Autocar. "Ще продължим нашата

Босът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс потвърди, че спортното подразделение на немския производител ще разработи моделна линия, която ще се позиционира под сегашната серия 45.

На практика Моерс потвърди по-ранни спекулации по темата, като това се е случило по време на "24 часа на Нюрбургринг" този уикенд в разговор с британското издание Autocar.

"Ще продължим нашата успешна серия 45 с две версии в стила на по-големите ни модели," Моерс коментира пред медията, без да влиза в конкретика.

Според различни източници, един от новите модели ще бъде така нареченият A40, който ще се задвижва от 2.0-литров мотор с 340 к.с. и ще се изправи директно срещу Ford Focus RS и компания.

Най-вероятно тази разработка ще заложи на 4х4 задвижване и автоматична скоростна кутия с два съединителя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт