728 x 90

Все още има шанс за нов седан от Mitsubishi

В последните няколко години Mitsubishi неглижира моделната си гама извън високопроходимите автомобили и това доведе до практическото спиране на развитието на Lancer. Сега, след като компанията е вече част от алианса Renault-Nissan, тя има достъп до доста технологии, с които преди това не разполагаше. Именно поради това, решението за отказване от седана може и да

В последните няколко години Mitsubishi неглижира моделната си гама извън високопроходимите автомобили и това доведе до практическото спиране на развитието на Lancer.

Сега, след като компанията е вече част от алианса Renault-Nissan, тя има достъп до доста технологии, с които преди това не разполагаше. Именно поради това, решението за отказване от седана може и да бъде променено.

Осаму Масуко, президент на Mitsubishi, признава в скорошно интервю, че автомобил от категория седан в момента продължава да не бъде приоритет за компанията, но все пак е вече сред възможните нови модели.

От 2020 година Mitsubishi ще може да се възползва и от платформите на Renault и Nissan, което означава, че развойната дейност на нов Lancer би била доста по-евтина.

Масуко коментира, че всяко едно ново возило на фирмата няма да бъде просто френски или японски автомобил със сменена емблема, а изцяло различен продукт.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт